Olympiacos ubjedljiv protiv Anadolu Efesa

Euroliga, drugo kolo

Olympiacos ubjedljiv protiv Anadolu Efesa

Košarkaši Olympiacosa savladali su večeras na svom terenu sastav Anadolu Efesa.

Meč je odigran u Pireju u okviru drugog kola Eurolige, a grčki tim je na kraju slavio rezulatom 90:66.

Olympiacos je tako došao do prve pobjede u ovoj sezoni, dok je tim iz Istanbula doživio i drugi poraz u isto toliko mečeva.

Domaćin je u jednom trenutku imao prednost od 19 poena (38:19), ali su gosti nešto boljom igrom u drugom dijelu druge četvrtine na pauzu otišli sa zaostatkom od osam poena (41:33).

U trećoj dionici Olympiacos je za nijansu bio bolji rival, pa je ovaj dio igre riješio u svoju korist rezultatom 21:20. Domaći košarkaši u posljednjoj četvrtini sveli su protivnika na samo 13 poena, te su upisali ubjedljivu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaćina je do trijumfa predvodio Vassilis Spanoulis sa 17 koševa i devet asistencija. Kod Anadolu Efesa istakao se Cedi Osman sa 22 poena i šest skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi