Olympiacosu veliki derbi i treća pozicija

Nocioni fantastičan u pobjedi Baskonije

Olympiacosu veliki derbi i treća pozicija

Odigrane su posljednje dvije utakmice večerašnjeg programa TOP 16 faze Eurolige. Iznenađujući poraz na svom parketu doživjeli su košarkaši Barcelone. 

Međutim izabranici Xavija Pascuala će i pored poraza završiti kao prvoplasirana ekipa u grupi E. Barcelona je večeras poražena od Saski Baskonije rezultatom 97:86. Odlično je domaćin igrao u prvom poluvremenu. Nakon 20 minuta igre rezultat je bio 50:35 za Katalonce. 

U trećoj četvrtini probudila se Baskonija. Baskijci su limitirali Katalonce na svega deset poena, a postigli 31 i u posljednjih deset minuta ušli sa šest poena viška Zadržala je Baskonija prednost do kraja i slavila rezultatom 97:86. 

Najefikasniji kod domaćina bio je Navarro sa 25 poena, dok je kod gostiju Andres Nocioni postigao nevjerovatnih 37 poena. 

Olympiacos - Panathinaikos 68:65

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U drugom susretu koji je na rasporedu bio od 20 sati i 45 minuta Olympiacos je u velikom grčkom derbiju dočekao Panathinaikos. U utakmici koja je odlučivala o trećoj poziciji u grupi E pobjedu su upisali Crveni iz Pireja rezultatom 68:65. 

Domaćina su do pobjede predvodili Kostas Sloukas i Dunston Bryant sa po 12 postignutih poena, dok je na drugoj strani Mavrokefalidis postigao 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.