Olympiakos i Real Madrid ostvarili domaće pobjede

Euroliga

Olympiakos i Real Madrid ostvarili domaće pobjede

E. Škorić

Olympiakos i Real Madrid ostvarili su domaće pobjede u Top 8 fazi košarkaške Eurolige.

Olympiakos je u Pireju ugostio Anadolu Efes, pa je na kraju slavio sa 87:72. Grci su iskoristili ulogu favorita i lakše od očekivanog upisali pobjedu.

Bilo je po četvrtinama 18:11, 24:20, 25:10 i 20:22, a u timu Olympiakosa Mantzaris je ubacio 14 poena, Green 13, a po 11 poena Printezis i Milutinov. Honeycutt je ubacio 17 poena na drugoj strani, a Heurtel je dodao 14 poena.

Daleko zanimljivije bilo je u Madridu gdje je Real sa 83:75 pobijedio Darussafaku. Turci su prvu četvrtinu dobili 24:16 i izgledalo je kao da bi mogli do velike senzacije, no ubrzo se Real vratio.

Sergio Llull je ubacio 23 poena u pobjedi Reala, a Gustavo Ayon dodao je 14 poena. Kod gostiju Brad Wanamaker je ubacio 21, a Will Clyburn 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Madriđani su poveli u trećoj četvtini, pa su na kraju iste imali i plus osam (61:53). Iako je Real vodio 14 razlike, Darussafaak se u završnici vratila na tri poena zaostatka, no nije uspjela više od toga. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi