Olympiakos slavio u Barceloni i poravnao na 1:1

Iznenađenje u Kataloniji

Olympiakos slavio u Barceloni i poravnao na 1:1

Košarkaši Olympiakosa su na gostovanju u Barceloni priredili iznenađenje i pobjedom rezultatom 76:63 poravnali rezultat u seriji na 1:1.

Zanimljivo, gosti su u ovoj utakmici slavili u sve četiri četvrtine, a svoju prednost su tokom utakmice postepeno povećavali. Nakon prve četvrtine je bilo pet razlike za Olympiakos, da bi na poluvrijeme klub iz Pireja otišao sa plus deset.

U drugom poluvremenu je uslijedio egal u kojem se bolje snašao Olympiakos, koji je na kraju upisao zlata vrijednu pobjedu i tako napravio svojevrsni brejk u ovoj seriji.

Printezis je sa 22 poena i 9 skokova bio junak utakmice i velike pobjede Olympiakosa. Spanoulis je ubacio 16, a Manzaris 12 poena.

U redovima poraženog tima, najbolji je bio iskusni Navarro koji je meč završio sa 16 ubačenih poena. Ante Tomić je upisao 14 poena i isto toliko skokova, dok su Huertas i Lampe ubacili po 6 poena...

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 1/4 finale:

Barcelona - Olympiakos 63:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.