Olympiakos tijesno slavio u najzanimljivijem susretu večeri

Valencia se borila do samog kraja

Olympiakos tijesno slavio u najzanimljivijem susretu večeri

Izuzetno zanimljivu utakmicu odigrali su u pred osam i po hiljada gledalaca ekipe Valencije i Olympiakosa, a gostujući tim slavio je pobjedu rezultatom 71:68.

U utakmicu bolje ulazi Valencia koja na početku odmah dolazi do rezultata 6:1, nakon čega se gosti vraćaju i uspostavljaju egal utakmicu. Olympiacos je u prvoj dionici predvodio Spanoulis koji je uz Lojeskog najzaslužniji što je njegov tim nakon prve četvrtine imao prednost od 20:18.

Slično kao i na početku utakmice, Valencia odlično otvara i drugu dionicu i serijom od 8:0 stiže na +6. Olympiakos uspostavlja ponovo inicijativu i do kraja četvrtine ponovo prelazi u vodstvo. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 38:36 na tim iz Pireja.

Spanoulis nastavlja svoju simultanku i u nastavku utakmice i Olympiakos je sve vrijeme održavao stečeno vodstvo iz prve dionice. I treća četvrtina završena je identično kao prethodne dvije, plus dva za Olympiakos koji je vodio rezultatom 56:54.

Egal utakmica nastavljena je i u posljednjoj dionici a Olympiakos pred kraj ipak uspijeva doći na +4. Krešimir Lončar 44 sekunde prije kraja vraća izjednačenje Valenciji. Spanoulis je 20 sekundi prije kraja pokušao pogoditi trojku koja bi vjerovatno odlučila susret, promašio je ali je lopta ostala u posjedu grčkog tima. Slobodna bacanja za Olympiakos pogađa Sloukas i time donosi pobjedu svom timu. Valencija je pokušala preko Van Rossoma doći do izjednačenja, ali bezuspješno.

Najefikasniji i najbolji igrač susreta bio je Vasillis Spanoulis koji je postigao 21 poen i podijelio pet asistencija, dok je u redovima poraženog tima bolji od ostalih bio Harangody sa 14 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroleague, 1. kolo:

Valencia - Olympiakos 68:71 (18:20, 18:18, 18:18, 14:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.