Olympiakos u zadnjoj četvrtini slomio otpor Žalgirisa

Euroliga

Olympiakos u zadnjoj četvrtini slomio otpor Žalgirisa

E. Škorić

Košarkaši Olympiakosa savladali su Žalgiris sa 73:64 u susretu 22. kola Eurolige.

Utakmica u Pireju bila je dosta izjednačena, a prvo poluvrijeme je završeno neriješeno.

Prva četvrtina završena je rezultatom 19:19, a na odmor se otišlo kod rezultata 35:35, iako su gosti dobrim dijelom druge četvrtine održavali prednost od nekoliko poena.

Do kraja treće dionice Olympiakos je stekao kakvu-takvu prednost (56:54), da bi grčki sastav u zadnjih 10 minuta završio posao i na kraju dšao do 16. pobjede, pa su se izjednačili s CSKA Moskvom, dok vodeći Real Madrid ima pobjedu više. Žalgiris je na 10. mjestu s omjerom 9-13.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Georgios Printezis je ubacio 17 poena uz 10 skokova u redovima Olympiakosa, dok je Matt Lojeski dodao 12, a Vassilis Spanoulis skromnih 11 poena. Niko se posebno nije istakao kod gostiju iz Kaunasa, a dvocifreni su bili jedino Lukas Lekavičius sa 11 i Paulius Jankunas sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi