Olympiakos umalo prokockao pobjedu ali ipak slavio u Areni

Od gotove priče do drame

Olympiakos umalo prokockao pobjedu ali ipak slavio u Areni

Košarkaši Olympiakosa savladali su večeras Crvenu Zvezdu u Beogradu rezultatom 62:57. Iako je grčki tim vodio tokom cijelog susreta, na kraju je viđena drama bez koje Olympiakos, očigledno, ne može.

U čvrstoj utakmici koja nije obilovala velikim brojem poena, Crvena Zvezda je nakon prve četvrtine imala minimalnu prednost od 14:13 iako je većim dijelom prve dionice u vodstvu bio grčki tim. U drugoj četvrtini je Olympiakos dodao gas i došao do jedanaest poena prednosti do kraja prvog poluvremena.

U nastavku, ponovo mali broj poena a Olympiakos do početka posljednje četvrtine dolazi do plus 14. Kada se činilo da će Olympiakos doći do vrlo lagane pobjede, domaći su se probudili i uveli meč u neizvjesnu završnicu. Zvezda je došla do -2 pred sami kraj susreta, ali za preokret nije bilo snage ni prisebnosti. Olympiakos je na kraju slavio sa pet poena razlike i tako došao do svoje četvrte pobjede u isto toliko utakmica.

Najefikasniji igrač susreta bio je Spanoulis sa 14 poena, dok je u redovima Zvezde najbolji bio Marjanović sa 13 ubačenih poena i 14 skokova.

Euroliga:
Crvena Zvezda - Olympiakos 57:62 (14:13, 12:24, 10:13, 21:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.