Omić se dogovorio sa španskim timom

Omić u Gran Canariji

Omić se dogovorio sa španskim timom

M. Šljivak

Slovenački centar bh. korijena, Alen Omić, novi je igrač španske Gran Canarije

Tim s Kanarskih Ostrva ostao je bez Waltera Tavaresa, koji je potpisao ugovor s Atlanta Hawksima, te im je neophodan centar. 

Odlučili su se za rođenog Bosanca sa slovenačkim pasošem Alena Omića, te su dogovorili saradnju sa 23-godišnjim centrom iz Banovića.

Omić je prethodne tri sezone proveo u velikanu iz Ljubljane, ekipi Union Olimpije, gdje je pružao zaista dobre partije.

Protekle sezone je prosječno ubacivao 11 poena uz gotovo sedam skokova po meču u ABA ligi. Ranije je Omić nastupao i za ekipu Zlatoroga, a s Olimpijom je osvojio dva trofeja u Superkupu, te jedan trofej u Kupu. 

Ovog ljeta je Omić nastupao i na Ljetnoj ligi za ekipu Denver Nuggetsa, ali se u timu iz Colorada nije uspio izboriti za ugovor.

Član je i reprezentacije Slovenije za koju je igrao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti