Omri Casppi jednu godinu u Warriorsima

Novi igrač kod prvaka

Omri Casppi jednu godinu u Warriorsima

E. Ganibegović

Aktuelni prvaci Warriorsi su službeno doveli Omri Casspija.

Izraelski košarkaš proveo je osam sezona u NBA ligi i igrao je za veliki broj klubova a posljednji su Sacramento Kingsi. Nastupao je još za Cleveland, Houston, New Orleans i Minnesotu. 

Casspi nikada nije igrao niti jednu utakmicu u play offu i to je jedan od razloga prelaska. ESPN prenosi kako je Izraeleac na stolu imao ponudu od 4,5 miliona dolara, ime tima nije poznato međutim odlučio je potpisati za branitelja prvaka za znatno manju sumu od 2,1 milion dolara. 

Unatoč tome što je prihvatio duplo manju ponudu nego što mu je drugi tim nudio, to je bila jednostavna odluka za Casspija. 

"Jedna stvar o kojoj smo razgovarali agent i ja jeste biti dio ove organizacije", rekao je Casspi.

"Drago mi je što imam priliku da budem ovdje.", rekao je Izraelac. 

"Nisam bio iznenađen ali sam bio veoma polaskan", ističe Omri. 

Nakon što su potpisali nove ugovore sa Stephen Curryjem, Kevin Duretnom, Andre Igudalom, Shaun Livingstonom, Zaza Pachuliom i David Wetsom, Warriorsi su najprije doveli Nick Younga, Jordan Bella a sada i bišeg igrača Sacramenta Omri Caspija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi