"On se neće povući, ne boji se neke situacije ili igrača"

Shaw o duelu Nurkića i Jeffersona:

"On se neće povući, ne boji se neke situacije ili igrača"

Denver Nuggetsi upisali su novi poraz, a ovoga puta na parketu Pepsi Centra nadigrao ih je sastav Charlotte Hornetsa. Al Jefferson i saigrači trijumfovali su sa 104:86 i to sasvim zasluženo.

Ipak, i Jusuf Nurkić je imao svoje momente u ovome meču, a jedan od njih je sigurno i sjajna blokada nad pomenutim košarkašem Hornetsa, deset godina iskusnijim Jeffersonom. 

O duelu njih dvojice govorio je i trener Nuggetsa, Brian Shaw.

"On se neće povući. On je takav da se ne boji nikakve situacije, niti bilo kojeg igrača. To je jednostavno iskustvo koje on voli, a naš tim zna kako da mu pomogne. Nije to samo duel Nurkića protiv Jeffersona, već naš cijeli tim treba da igra dobru odbranu na Jeffersonu ali i ostatku ekipe Hornesta", rekao je Brian Shaw, trener Denver Nuggetsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.