Opačak i Krasić solidni u trijumfu Cedevite

Pripremni susret

Opačak i Krasić solidni u trijumfu Cedevite

A. Beganović

U prijateljskom susretu košarkaši Cedevite pobijedili su Split (84:66), a bosanskohercegovački internacionalci, Ivan Opačak i Bariša Krasić pružili su solidnu partiju.

Ivan Opačak u ovom susretu postigao je 8 poena, a Bariša Krasić 6. Susret je bio jako zanimljiv, iako konačan rezultat to ne sugeriše.

Naime, sve do četvrte četvrtine rezultat je bio u egalu, a u posljednjoj dionici izabranici Slobodana Subotića „dodali“ su gas i ovaj period rješili u svoju korist s 26:7 te tako na kraju ipak ubjedljivo slavili.

Najefikasniju u redovima Cedevite bio je Rudež s 22 poena, dok je s 19 poena u redovima Splita najučinkovitiji bio Macura.

Prijateljski susret:

Cedevita – Split 84:66

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.