Opet produžetak u Torontu, Raptorsi ovaj put slavili

Doigravanje NBA liga

Opet produžetak u Torontu, Raptorsi ovaj put slavili

E. Škorić

Toronto je pobijedio Miami Heat sa 96:92 u drugoj utakmici polufinala doigravanja u Istočnoj konferenciji.

Heat je brejknuo Raptorse u prvom meču odigranom u Kanadi, no u drugom su domaći stigli do pobjede i izjednačenja u seriji.

Gosti su bolje otvorili susret, vodili su šest razlike, no onda je Toronto stisnuo zube i zaigrao puno bolje, pa brzo stigao i do dvocifrene prednosti.

Poslije prvih 12 minuta igre Toronto je vodio 10 razlike (29:19), da bi rezultat na poluvremenu glasio 49:41.

U nastavku ravnopravna borba, pa je i Miami imao šest bodova prednostu u finišu, ali je završeno 86:86. Dakle, bez pobjednika i u drugom meču u regularnom dijelu. Za razliku od prve minute, u drugoj su domaćinu produžeci više odgovarali, pa su slavili.

Demar Carroll je ubacio 21 poen u timu Toronta, DeRozan 20 uz osam skokova, a popravio se i Kyle Lowri, koji je ubacio 18 poena uz šest skokova, dok je Jonas Valančiunas imao učinak od 15 poena i 12 skokova. Goran Dragić je bio prvo ime Miamija sa 20 poena i četiri asistencije, dok su Joe Johnson i Dayne Wade ubacili po 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi