Oporavljeni Durant vodio Thundere do pobjede

Odigrano sedam mečeva NBA lige

Oporavljeni Durant vodio Thundere do pobjede

Sinoć je na NBA parketima odigrano sedam mečeva, a najzanimljivije je bilo u duelu Charlotte Hornetsa koji su, nakon produžetka, slavili protiv Sacramento Kingsa rezultatom 127-122.

Hornetsi su se bolje snašli u produžetku i dobili taj period igre rezultatom 15:10. Najefikasniji košarkaš utakmice bio je Walker sa 39 poena uz sjajnih 16 od 23 iz igre. S druge strane, DeMarcus Cousins je ubacio 30 poena uz 11 skokova, a Rudy Gay 28 poena uz 10 skokova.

Cavaliersi su na domaćem parketu slavili treću vezanu pobjedu, a ovog puta je poražena ekipa Orlando Magica. Domaći su slavili sa 117:103, a najefikasniji je bio Kevin Love sa 34 koša uz šut za tri poena 6 od 9, dok je J.R. Smith dodao 26 poena. Kod Orlanda Nicholson je ubacio 18 koševa uz osam skokova. Crnogorac Nikola Vučević nije imao svoju noć pa je meč završio sa 12 poena i pet skokova.

Ekipa Miami Heat slavila je u America Airlines Areni protiv Knicksa rezultatom 95:78. Najefikasniji kod domaćih bio je Dwyane Wade sa 16 koševa, dok je kod gostiju Carmelo Anthony ubacio 21 poen uz osam skokova i četiri asistencije.

Milwaukee Bucksi su prekinuli niz od tri vezana poraza i slavili kući pritiv Detroit Pistonsa rezultatom 109:88. Do pobjede ih je vodio Monroe sa 20 koševa i 13 skokova, dok je kod Detroita Caldwell-Pope ubacio 17 poena.

Domaću pobjedu ostvarila je i ekipa Minnesota Timberwolvesa i to protiv Philadelphia 76ersa rezultatom 100-95. Predvodio ih je Wiggins sa 32 poena i šest skokova, dok je kod poraženog tima Okafor ubacio 25 poena. Srbin Nemanja Bjelica nije nastupio u ovom meču zbog povrede.

Oklahoma City Thunderi su jedina ekipa koja je sinoć na NBA parketima uspjela da ostvari gostujuću pobjedu. Slavili su Thunderi kod Utah Jazza rezultatom 111:89. Do pobjede ih je vodio oporavljeni Kevin Durant koji je ubacio 27 poena, dok je Westbrook ubacio 20 uz devet asistencija. Kod domaće ekipe Hayward je ubacio 19 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.