Đorđević: Italija je jedan od kandidata za medalju

Selektor Srbije uoči duela četvrtfinala Eurbobasketa

Đorđević: Italija je jedan od kandidata za medalju

D. Rakanović

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da reprezentaciju Italije krasi sjajan šut. 

Srbija i Italija će se sastati u četvrfinalu Eurobasketa u Istanbulu, a ova utakmica na rasporedu je u srijedu od 20:30 sati. 

Ove dvije selekcije igrale su na pripremnom turniru u Atini pred Eurobasket. Srbija je porazila Italiju rezultatom 73:65.

"Upoznali smo ih, nisu mnogo promijenili igru u odnosu na tada, kao ni mi, jer je bio jako kasno turnir. Momci znaju šta ih čeka. Biće izuzetno težak rival, po mom mišljenju jedan od kandidata za medalju. To sam davno rekao i oni su to opravdali na sjajan način", rekao je Đorđević i dodao: 

"Izuzetna su šuterska ekipa, sa Belinellijem i Datomeom kao prvim violinama sigurno. Ali svi ostali, počevši od Hacketta koji jako dobro organizuje napad, imaju energiju, dugu klupu, iskusnog stručnjaka. Na nama je da pružimo najbolju moguću partiju za prolaz dalje".

Podsjetimo, Srbija je u osmini finala eliminisala Mađarsku, dok su Italijani bili bolji od Finske. a

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi