Đorđević kaznio Nedovića
Foto: EPA

Zbog nepoštovanja pravila tima

Đorđević kaznio Nedovića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kaznio je Nemanju Nedovića zbog nepoštovanja pravila tima.

Nedović je presjedio na klupi kontrolni meč protiv Grčke, jer je prethodno kasnio u hotel nekoliko časova poslije dogovorenog vremena.

Đorđević je jasno stavio do znanja košarkašu Unicaje da više neće tolerisati ovakve istupe.

"Svakim danom je sve veća borba za mjesto u timu. Ovo je ozbiljna sredina koja je građena posljednjih 50 godina. Što se Nedovića tiče, mi svi znamo zbog čega nije igrao, a toga je svjestan i on", rekao je selektor Srbije beogradskim medijima.

Srbiju od 4. do 9. jula u Kombank Areni očekuje kvalifikacioni turnir za Rio.

Šest reprezentacija takmičiće se u dvije grupe, nakon čega će uslijediti polufinalni dueli. Mjesto na Olimpijskim igrama izboriće samo pobjednik turnira.

"Orlovi" su smješteni u grupi zajedno sa Portorikom i Angolom. Drugu grupu čine Letonija, Češka i Japan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi