Đorđević: Ne plašimo se Amerike, ovaj tim može do zlata

Selektor Srbije pred finale sa SAD-om

Đorđević: Ne plašimo se Amerike, ovaj tim može do zlata

D. Vejo

Košarkaška reprezentacija Srbije sinoćnjom pobjedom nad selekcijom Australije obezbjedila je plasman u finale OI u Riju.

Tamo ih čeka popularni "Dream team", koji je još uvijek nepremostiva prepreka za mnoge reprezentacije. Međutim, iz tabora Orlova ne poznaju za strah, te kako kažu ciljaju na najsjajnije odličje.

"Nemamo niti jedne sekunde strah od Amerike. Mi smo tim koji diše kao jedno, koji je kompaktan. U finale ne idemo reda radi, već da se borimo za zlatnu medalju, a znam da to i možemo", kazao je trener Srbije, Aleksandar Đorđević.

Podsjetimo, Srbija je u grupi od SAD-a izgubila sa samo tri razlike, u veoma uzbudljivom meču.

Finale ove dvije selekcije na rasporedu je sutra od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi