Đorđević: Nema kalkulisanja

Selektor Srbije nakon poraza od Australije

Đorđević: Nema kalkulisanja

Košarkaška reprezentacija Srbije doživjela je ubjedljiv poraz u duelu sa Australijom (95:80).

Četa Aleksandra Đorđevića je odlično otvorila Igre u Riju savladavši Venecuelu (86:62), ali je onda uslijedio hladan tuš u drugom kolu.

Teo i družina izgledali su dobro do ulaska u zadnju četvrtinu, a onda se igra "Orlova" u potpunosti raspala, što je iskusna ekipa Australije iskoristila i na kraju sasvim zasluženo slavila.

"Ovo je bila dobra škola za nas. Poraz je težak, ali treba da čestitamo protivniku koji je bio bolji. Australijanci su bili čvršći i konkretniji. Mills i Dellavedova su definitivno napravii razliku. Nismo imali odgovor na njihovu igru. Slijede nam nove borbe i tu neće biti nikakvog kalkulisanja. Igraćemo na pobjedu. Ne zanima me da li ćemo igrati i 10 puta sa reprezentacijom SAD-a", izjavio je nakon meča Aleksandar Đorđević, selektor Srbije.

"Orlovi" će u trećem kolu snage odmjeriti sa reprezentacijom Francuske, a taj meč na programu je u srijedu od 19.15 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi