Đorđević svjestan pogrešnih stvari u igri
Foto:EPA

Orlovi nakon dvije pobjede čvrsto na zemlji

Đorđević svjestan pogrešnih stvari u igri

S. Bošković

Srbija je danas upisala drugu pobjedu na Eurobasketu.  Nakon Španije, pala je i reprezentacija Njemačke u infarkt završnici rezultatom 68:66.

Unatoč dvije pobijede protiv dva izuzetno jaka protivnika selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, svjestan je nedostataka i problema sjajnih košarkaša Srbije.

"Nije bilo samo zato što nismo igrali dobro, već je i protivnik bio dobar i agresivan. Nismo imali rješenja ispod koša, tu još tražimo igru. Imamo prednost na papiru, ali to treba da pokažemo na terenu."

Istekao je i veoma loš šuterski dan koji su njegovi izabranici imali u duelu protiv domaćina.

"Šutersko veče nesretno, 4/30 se ne viđa često. Međutim, kredit dajem i protivniku koji nas je natjerao na takvu statistiku i šut. Ovo je najvažnija utakmica na prvenstvu u grupi. Zadovoljan sam zbog pobijede, ne zbog igre koju ću da zaboravim odmah. Igrali smo u 15h i dobro će nam doći dan odmora.", rekao je Đorđević.

Bjelica je sjajnim floaterom u zadnjoj sekundi meča donio pobjedu Srbiji, također smatra da je ovo bila najvažnija utakmica grupne faze.

"Mislim da je ovo za nas bila najvažnija utakmica na turniru. Sad možemo malo da se opustimo, ali ne previše. Oprez mora da bude tu."

Postigao je 12 poena, te je još dodao:

"Sad je važno samo da se odmorimo, jer nismo imali vremena poslije meča sa Špancima. Imam mnogo samopouzdanja zbog selektora, daje mi dosta slobode u igri i to mi mnogo znači."

Srbija sutra ima dan odmora, a naredni protivnik im je selekcija Islanda protiv koje igraju u 14:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.