Orenga podnio ostavku

Očekivano nakon eliminacije u četvrtfinalu

Orenga podnio ostavku

Juan Antonio Orenga više nije selektor košarkaša Španije. Očekivano, nakon što je njegova selekcija neočekivano eliminisana već u četvrtfinalu Svjetskog kupa. Žrijeb je to najavljivao, svi su očekivali, ali je finale sa Amerikancima izostalo.

Španci su još jedno veliko takmičenje na svom parketu zaključili bez medalje. Odmah nakon rane eliminacije Orenga se našao na udaru medija. Na kraju je ostavka bila jedino logično riješenje. Orenga je najveći dio igračke karijere proveo u Estudiantesu, gdje je počeo svoju trenersku karijeru. Nakon toga je vodio mlađe selekcije Španije (U19, U20, U18) prije nego što je preuzeo seniorsku. Sa seniorskom je osvojio broncu prošle godine u Sloveniji, sa igračima do 20 godina je uzeo sve tri medalje, 2011. godine je bio evropski prvak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.