Orlando bolji od Denvera, Nurkić nije igrao

Odigrano šest utakmica na NBA parketima

Orlando bolji od Denvera, Nurkić nije igrao

E. Čaušević

U noći sa utorka na srijedu na NBA parketima odigrano je šest utakmica.

Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na gostovanju protiv Orlando Magica sa šest poena razlike (116:110). Domaće je do pobjede vodio Evan Fournier koji je ubacio 30 poena, dok Smith dodao 25 poena. U gostujućoj ekipi istakao se Harris sa 18 poena, a po 14 ubacili su Jokić i Mudiay.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić sinoć nije igrao, te je ovo druga utakmica u nizu da je Nurkić zbog tehničke odluke trenera utakmicu odgledao sa tribina. Podsjećamo, u posljednjoj utakmici u kojoj je nastupio Nurkić je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 17 poena.

Ekipa San Antonio Spursa slavila je protiv LA Clippersa (108:87). U ekipi Spursa najefikasniji bio je Leonard sa 20 poena, a 17 je dodao Aldridge. U ekipi LA Clippersa najefikasniji bio je Chris Paul sa 22 poena.

Sacramento Kingsi pobijedili su na gostovanju protiv LA Lakersa sa osam poena razlike (106:98). Sacramento su do pobjede vodili Cousins i Collison sa po 22 poena. U ekipi LA Lakersa najefikasniji bio je Williams sa 17 poena, dok su po 14 poena ubacili Randle i Russell.

NBA liga:

Indiana Pacers - Boston Celtics 103:98

Orlando Magic - Denver Nuggets 116:110

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 131:114

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 89:107

San Antonio Spurs - LA Clippers 108:87

LA Lakers - Sacramento Kings 98:106

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti