Orlando i Philadelphia nepobjedivi
Gilbert Arenas igra odlično nakon oporavka od povrede

NBA vijesti

Orlando i Philadelphia nepobjedivi

NBA timovi igraju posljednje pripremne utakmice pred početak nove NBA sezone koja starta 27.oktobra. Wizardsi, Sixersi i Magicsi su sinoć upisali nove pobjedei pokazali da će ove sezone biti u velikoj formi. Većina trenera mnogo prilike za igru daje mladim igračima koji su ovog ljeta izabrani na draftu, a oni to izgleda koriste na najbolji mogući način.

Philadelphia 76ersi igraju sjajno u utakmicama predsezone. Sinoć su upisali novu pobjedu, ovaj put su bili bolji od NY Knicksa rezultatom 93:85. Sixersi su na skoru 4-0, što im je najbolji rezultat od 1978. godine. Odličan procenat šuta krasi Sixerse kojima mnogi predviđaju tek solidnu sezonu. Ako budu ovako igrali kada počne regularni dio sezone mnogi će polomiti koiplja na njima.

Thaddeus Young je predvodio Sixerse sa 26 poena, a Elton Brand je odigrao svoju najbolju pripremnu utakmicu u kojoj je ubacio 20 poena. Andre Iguodala je dodao 15, a Lou Williams 14 poena.

Kod Knicksa je Al Harrington sa 18 poena bio najbolji, a odličan je bio i Wilson Chandler sa 16, dok je Danilo Gallinari, kojeg je trener Mike D'Antoni opisao kao najboljeg šutera kojeg je ikad vidio, imao samo jedan ubačaj od šest pokušaja, a ukupno u predsezoni ima 4/20, što je zaista skromno.

Washington Wizardsi su nanijeli prvi poraz Detroit Pistonsima, a to je bila prva utakmica Flipa Saundersa protiv Pistonsa s kojima je tri puta izborio konferencijsko finale. Wizardsi su slavili sa 101:98. Gilbert Arenas nakon oporavka od povrede igra odlično, a ovaj put je ubacio 24 poena, ali je to ostalo u sjenci njegovog kažnjavanja  sa 25.000 dolara od strane vodstva NBA lige zbog toga što je odbio dati intervju jednom novinaru.

Antawn Jamison je uz Arenasa sa 15 poena i 11 skokova bio najbolji igrač, dok je kod Pistonsa najbolji bio Will Bynum sa 23 poena. Dva Detroitova izbora na draftu Austin Daye i Jonas Jerebko odigrali su još jednu dobru utakmicu. Kombinovano su postigli 19 poena.

New Jersey Netsi su doživjeli i četvrti poraz u nizu. Ovaj put bolji od njih bili su Boston Celticsi. Rajon Rondo je odigrao odličnu utakmicu,kao da se radilo o NBA finalu, a ne o običnoj pripremnoj utakmici. Bek Bostona ubacio je 18 poena i podijelio 13 asistencija. Odličan je bio i novajlija Rasheed Wallace sa 20, kao i Glen Davis sa 18 poena.

Iako Netsi igraju očajno, njihova trojica mladih igrača mogu dobiti prolaznu ocjenu. Pojačanje iz Orlanda Courtney Lee je postigao 21 poen, dok su dvojica prošlogodišnjih izbora drafta Chris Douglas-Roberts i Brook Lopez postigli 19, odnosno 17 poena, a Lopez je ostvario i 10 skokova.

Orlando Magic je dobio i petu utakmicu, a ovaj put su Hornetsi pali s velikih 35 poena razlike (121:86). Ryan Anderson je pokazao da će biti veliko pojačanje za Orlando, ovaj put je ubacio 22 poena, a Mickael Pietrus je stavio 19, dok je Vince Carter ubacio 18 poena.

Hornetsi igraju očajno, što je zaista nevjerovatno s obzirom na igrački kadar kojim raspolažu. David West je sa 14 poena bio najbolji kod Hornetsa, dok je Chris Paul ubacio jedan manje.

Rezultati:

Detroit – Washington 98:101
New Jersey – Boston 88:91
NY Knicks – Philadelphia 85:93
New Orleans – Orlando 86:121
Chicago – Milwaukee 87:86

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.