Orlando je još uvijek živ

NBA Playoff

Orlando je još uvijek živ

Orlando Magic se još ne predaje. Košarkaši Stana Van Gundyja su u petoj utakmici finala Istoka slavili na svom parketu protiv Bostona sa 113:92 i smanjili seriju na 3-2, te izborili šestu utakmicu u Bostonu.

Orlando je odigrao najbolju utakmicu u ovoj seriji i nakon što je gubio 3-0 sada gubi 3-2, te ima priliku u petak večer u Bostonu izboriti sedmu utakmicu koju bi igrao pred svojim navijačima. U istoriji američkog profesionalnog sporta samo četiri tima su uspijela preokrenuti gubitak 0-3, ali nikada niko u NBA ligi. Od čak 93 slučaja uvijek su slavili timovi koji su vodili sa 3-0 u seriji.

Igrači Orlanda imaju veliku priliku, jer će pritisak biti na igračima Bostona koji će po svaku cijenu nastojati da dobiju utakmicu pred svojim navijačima i da ne idu u Orlando. To će im ovaj put biti jako teško, jer će biti oslabljeni. Glen Davis je sinoć u jednom sudaru sa Howardom zaradio povredu i teško da će se oporaviti, dok je Kendrick Perkins zaradio sedmu tehničku grešku u doigravanju i propustiće jednu utakmicu.

Ono što je ranije bio problema za Orlando, sinoć nije, ubacili su 13 trica, šest više od Bostona. Prvo ime utakmice bio je Jameer Nelson sa 24 poena, 5 skokova i 5 asistencija, Dwight Howard je dodao 21 poen, 10 skokova i 5 blokada, Rashard Lewis 14 poena i 7 skokova, J.J. Redick 14 poena, Matt Barnes 9 poena, a Vince Carter, Marcin Gortat i Brandon Bass po 8 poena.

Najbolji pojedinac u redovima Bostona bio je rezervista Rasheed Wallace sa 21 poenom, Rajon Rondo je dodao 19 poena i 6 asistencija, Paul Pierce 18 poena, Kevin Garnett 10 poena i 5 skokova, a Ray Allen 9 poena i 7 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.