Orlando se ne predaje

NBA Playoff

Orlando se ne predaje

Nakon tri ubjedljiva poraza u prve tri utakmice finala Istoka, Orlando Magic je u četvrtoj utakmici uspio slaviti nakon produžetka u Bostonu sa 96:92 i spasiti se ispadanja. Četvrta utakmica se igra u Orlandu.

U istoriji američkog profesionalnog sporta, samo četiri tima, tri u hokeju i jedan u bejzbolu, uspijeli su preokrenuti rezultat u seriji sa 0-3 na 4-3. Jedan od njih je bila Philadelphia koja je prije dvadesetak dana preokrenula protiv Bostona, a interesantno da je četvrtu utakmicu dobila u istoj dvorani gdje i Orlando, u istoj svlačionici su se oblačili, a utakmicu su također dobili nakon produžetka.

U najtežim trenucima, kada je Orlandu prijetilo ispadanje, dvojica najboljih igrača kluba, Dwight Howard i Jameer Nelson, preuzeli su odgovornost na sebe i spasili prošlogodišnje pobjednike Zapada od eliminacije. Njih dvojica su igrala odlično pick and roll, što im u prve tri utakmice nije polazilo za rukom.

„Znali smo da gubimo 3-0 i da ne želimo ići kući ovako rano. Počelo je od mene i Jameera. Ja i on smo pokazali liderstvo odigravši žestoko. Mi moramo biti lideri ovog tima, ako ne po poenima, onda u stilu, hej momci pratite nas mi vas vodimo“, vrištao je od sreće nakon utakmice najbolji centar lige, Dwight Howard.

U prethodne tri utakmice najveća prednost Orlanda iznosila je tri poena u prvoj četvrtini druge utakmice, ali sinoć je bilo nešto drugo. 2:24 prije kraja utakmice Orlando je vodio sa 85:78, ali je u posljednje dvije minute Ray Allen pogodio dvije uzastone trice, Orlando je ubacio samo jedan poen i utakmica je otišla u produžetak (86:86). U prve dvije minute produžetka nije bilo poena, a onda je Jameer Nelson pogodio dvije uzastopne trice, Howard je zakucao i donio pobjedu Magicu.

Dwight Howard je utakmicu završio sa 32 poena, 16 skokova i 4 blokade uz vrlo dobar šut iz igre 13/19, ali je malo zakazao sa linije slobodnih bacanja 6/14. Vrlo dobru utakmicu je odigrao Jameer Nelson, koji je upisao 23 poena, 9 asistencija i 5 skokova, Rashard Lewis je dodao 13, J.J. Redick 12, Matt Barnes 10 poena i 7 skokova, a Vince Carter samo 3 poena uz katastrofalan šut 1/9.

U redovima Bostona najbolji je bio Paul Pierce sa 32 poena i 11 skokova, Ray Allen je dodao 22 poena i 5 skokova, Kevin Garnett 14 poena i 12 skokova, Rajon Rondo 9 poena i 8 asistencija, dok su ostali igrači Bostona „prespavali“ sinoćnju utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.