Orlando se odrekao Hezonje
Foto: EPA

Nije opravdao očekivanja

Orlando se odrekao Hezonje

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja neće još dugo nositi dres Orlando Magica. 

Dubrovčanin je 'preko bare' otišao 2015. godine, no najblaže rečeno se nije najbolje snašao i u Orlandu više ne žele investirati u njegov razvoj, te će uskoro doći do razlaza između dvije strane. 

Klub s Floride je jučer imao posljednju priliku da produži ugovor hrvatskom košarkašu za sljedeću sezonu, no procijenjeno je da Hezonja ne zaslužuje 5,2 miliona dolara, koliko je trebao zaraditi. 

Hezonja će tako biti slobodan igrač idućeg ljeta i moći će birati između zainteresovanih klubova. U ovom trenutku navodno su za njega najveći interes pokazali New York i Oklahoma. 

Inače, u ovoj sezoni Hezonja bilježi 4.5 peona i 2.3 skoka za 12.8 minuta što je daleko ispod očekivanja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi