Orlandu nestalo magije

NBA playoff

Orlandu nestalo magije

Boston i LA Lakersi ostvarili su pobjede nad Orlandom, odnosno Houstonom i tako poveli u seriji sa 3:2. Posebno su impresivni bili Kobe Bryant i društvo koji su Rocketse savladali sa čak 40 poena razlike.

Bryant je predvodio svoju ekipu sa 26 poena, a nije ni ulazio u igru u posljednjoj četvrtini, s obzirom na to da su Lakersi već tada imali osjetnu prednost i nije bilo potrebe da trener Phil Jackson na parket šalje svog najboljeg igrača.

Pao Gasol je za pobjednike dodao 16 poena, uz 13 skokova, dok je kod poraženih Rocketsa Aaron Brooks ubacio 14, a Ron Artest samo devet koševa.

Boston je ponovo do pobjede nad Orlandom stigao nakon što je Magic vodio gotovo cijelu utakmicu. Neočekivani heroj pobjede Kelta bio je Stephon Marbury koji je svih svojih 12 poena postigao u posljednjoj četvrtini. Glen Davis sa 22 poena bio je najefikasniji u pobjedničkoj ekipi.

Na drugoj strani, Rashard Lewis sa 19 i Hidayet Turkoglu sa poenom manje, najzapaženiji u redovima poraženog Magica.

Rezultati
Boston Celtics - Orlando Magic 92:88
(Boston vodi u pobjedama 3:2)
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 118:78
(Lakersi vode 3:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.