Orlovi deklasirali Australiju za veliko finale u Riju!

Srbija u finalu Olimpijskih igara

Orlovi deklasirali Australiju za veliko finale u Riju!

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara. Izabranici Saše Đorđevića su u polufinalu pregazili Australiju rezultatom 87:61 i igraće u velikom finalu protiv SAD-a.

Prva dionica donosi mali broj poena. Srbija je odlično ušla u meč. Poveli su 8:0, Australci su šutirali očajno iz igre (13%), pa su prvu dionicu završili sa samo pet ubačenih poena. Srbija je nakon prve četvrtine imala već 11 poena prednosti, 16:5.

Australija dobro otvara drugi period. Napravili su seriju od 5:0, a Saša Đorđević traži minut odmora. To je odmah dalo rezultat, pa su Orlovi uz sjajnu odbranu ubrzo došli i do 14 poena prednosti, 24:10.

Nastavljena je šuterska agonija Australaca. Nisu mogli pogoditi apsolutno ništa, pa su srbijanski košarkaši lagano povećali prednost, te su na odmor otišli sa 21 poenom prednosti, 35:14.

Održavala je Srbija prednost u nastavku meča. Australija nije mogla pogoditi ni čiste zicere, što su izabranici Saše Đorđevića maksimalno koristili. Nakon 30 minuta igre bilo je ogromnih 26 poena prednosti za srbijanski tim, 66:38.

Do kraja meča Srbija je bez većih problema završila posao, te je otišla u veliko finale, gdje ih čeka duel sa SAD-om.

Srbiju je do pobjede vodio fantastični Miloš Teodosić sa 22 poena, dok je kod Australije Patty Mills ubacio 13 poena, kao i Motum.

Polufinale:

Australija - Srbija 61:87

AUSTRALIJA: Goulding, Mills 13, Bogut 4, Ingles 12, Dellavedova 3, Broekhoff 6, Bairstow, Lisch 3, Baynes 7, Andersen, Motum 13, Martin.

SRBIJA: Teodosić 22, Simonović, Bogdanović 6, Marković 14, Kalinić 6, Nedović 1, Birčević, Raduljica 11, Jokić 9, Štimac 4, Jović 2, Mačvan 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi