Osam poena Gordića u pirovoj pobjedi Cedevite

Pobjeda došla prekasno

Osam poena Gordića u pirovoj pobjedi Cedevite

Cedevita je večeras u Berlinu došla do svoje treće euroligaške pobjede ove sezone slavivši protiv domaćina Albe s rezultatom 70:67.

Izrazito neefikasno prvo poluvrijeme obilježio je Jamel McLean koji je predvodio domaći tim. Gosti su se ispromašivali ali i vrlo brzo ušli u problem s ličnim greškama što im je otežavalo igranje ovog susreta.

Na poluvremenu je Alba imala devet poena prednosti, ali su se Zagrepčani u nastavku utakmice 'probudili' i pokazali da imaju kvalitet da se nose i sa jačim ekipama. Ključna je bila posljednja dionica u kojoj su gosti slavili sa 27:16 čime su kreirali veliki preokret i upisali pobjedu.

Nemanja Gordić je u dresu Cedevite na parketu proveo 25 minuta i za to vrijeme ubacio je osam poena. Interesantno da je Gordić imao samo jedan pogođen šut iz igre, dok je ostalih šest poena dodao sa linije penala.

Već ranije pomenuti McLean je bio najbolji u redovima Albe sa 16 poena i samo jednim promašenim šutem za dva poena, dok je goste predvodio Miro Bilan sa 12 poena.

Cedevita je na kraju grupe B ostala 'kratka' za taj jedan trijumf kojeg su tražili u domaćem okršaju protiv njemačkog kluba. Dalje idu CSKA, Maccabi, Unicaja i Alba.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa B:

Alba Berlin - Cedevita 67:70

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.