Osam poena Nurkića u ubjedljivoj pobjedi Denvera

NBA predsezona

Osam poena Nurkića u ubjedljivoj pobjedi Denvera

NBA ekipe vrše posljednje pripreme pred novu sezonu najjače košarkaške lige na svijetu. Među njima je i Denver našeg Jusufa Nurkića, koji je sinoć ubjedljivo savladao Dallas rezultatom 101:75.

Domaći su već od starta najavili svoje dobro izdanje jer su nakon prve četvrtine vodili sa 24:17. Do odlaska na odmor, Denver je uspio povisiti vodstvo i na kraju prvog poluvremena je imao 18 poena prednosti (51:33).

Denver je i u nastavku utakmice bio bolji tim, a u pojedinim trenucima utakmice su domaći košarkaši dolazili i do 34 poena prednosti. Meč je na kraju okončan rezultatom 101:75.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić pružio je dobru partiju u dresu pobjedničkog tima. Nurkić je na terenu proveo 16 minuta a njegov učinak je 8 poena (3/4), 6 skokova, dvije asistencije i jedna blokada.

Najefikasniji igrač Denvera, ali i utakmice, bio je Gallinari sa 16 poena, dok je Dallas predvodio Matthews sa 10. Zanimljivo, on je bio jedini igrač Mavericksa sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi