Otac na samrti, iz bolničkog kreveta, prati igre svog sina

Dirljiva ljudska priča iz SAD-a

Otac na samrti, iz bolničkog kreveta, prati igre svog sina

E. Škorić

Max Hooper je student koji igra za srednjoškolski tim u Michiganu i čiji otac je jako bolestan.

Maxove utakmice prati i njegov otac Chip Hooper, koji je oduvijek uz sina.

Otac je gledao sve utakmice njegovog sina, a onda je teško obolio od rijetke vrste raka. Ipak, ni to ga nije spriječilo da bodri svog nasljednika.

Tako je posebnim letom otputovao za Kaliforniju, a u dvorani je ugrađen njegov bolnički krevet, iz kojeg je posmatrao meč u kojem je nastupao njegov sin.

Nakon utakmice, Max je otrčao na vrh tribine kako bi zagrlio oca. 

"Još od Božića nisam vidio svog oca. Bio je ovo dobar trenutak, mada nismo puno razgovarali. Rekao mi je da je ponosan na mene", rekao je Max.

Za njegovu karijeru najzaslužniji je upravo njegov otac. Nadamo se da će jednog dana igrati u NBA ligi, u čast čovjeka koji mu je sve omogućio.


Dirljiva životna priča jednog košarkaša by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi