Ovakav povratak se ne pamti: Stigli 14 razlike za samo minut

NCAA liga ponudila nevjerovatnu utakmicu

Ovakav povratak se ne pamti: Stigli 14 razlike za samo minut

M. Šljivak

Nevjerovatan meč NCAA lige odigrali su univerziteti Nevada i New Mexico.

Na minut do kraja regularnog dijela utakmice činilo se kako će New Mexico lagano privesti meč kraju. Imali su vodstvo do 90:76, ali to im na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu.

Vjerovali ili ne, Nevada je serijom od 14:0 u posljednjoj minuti uspjela da susret odvede u produžetak i tako napravi jedan od najvećih povrataka u povijesti košarke.

Pogađali su apsolutno sve igrači Nevade. Lopta je prolazila kroz obruč iz svih pozicija i na kraju se velika upornost isplatila.

Tu međutim nije bio kraj uzbuđenjima u ovom meču. Produžeci su donijeli zaista fantastičnu igru, a na kraju je Nevada pobijedila. Pogodili su trojku tri sekunde prije kraja pogodili trojku za pobjedu od 105:104.

Zaista nevjerovatan meč i nevjerovatan povratak u meč, koji će se teško više ponoviti.

Ovako je sinoć sve izgledalo.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi