Ovo je 10 najboljih poteza Eurolige

Sjajan izbor

Ovo je 10 najboljih poteza Eurolige

Euroliga je objavila svoj izbor deset najboljih poteza u sezoni 2015/2016.

Listu predvodi košarkaš Barcelone Justin Doellman, koji je u nevjerovatnom trijumfu nad ekipom CSKA postigao odlučujuće poene. Najprije je na četiri sekunde do kraja susreta pogodio trojku za izjednačnje, da bi potom presjekavši loptu poentirao za veliki trijumf njegovog tima.

Drugo mjesto zauzeo je Christian Eyenga iz Sassarija. On je izveo sjajno zakucavanje preko dva protivnička igrača. Bio je to pravi nebeski skok 26-godišnjeg Kongoanca.

Treći najbolji potez djelo je Davisa Bertansa. Košarkaš Laboral Kutxe donio je pobjedu svom timu u duelu sa Realom pogodivši trojku u posljednjim sekundama susreta.

Najbolje poteze Eurolige možete pogledati u nastavku članka.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi