Ovo treba zaslužiti: Portland proslavio Nurkića na bosanskom

Najbolji svih vremena

Ovo treba zaslužiti: Portland proslavio Nurkića na bosanskom

Jusuf Nurkić je sinoćnjom partijom protiv Philadelphije ušao u historiju.

S 28 poena, 20 skokova, osam asistencija, šest blokada i dvije ukradene lopte Nurkić je postao tek drugi igrač nakon Charlesa Barkleyja od 1986. godine kojem je pošlo za rukom da ostvari takav učinak na jednom meču. Shaquille O'Neal je u dresu Lakersa to uradio 2001. godine. 

Barkley i O'Neal su u tim mečevima imali po jednu ukradenu loptu, dok je Nurkić sinoć u Moda Centru imao dvije ukradene lopte i po tome je bolji od obojice.

Veliki uspjeh Jusufa Nurkića izazvao je pažnju zvanične stranice NBA lige, koja je našem košarkašu čestitala na partiji karijere, a posebno je zanimljivo bilo vidjeti šta na sve to kažu u Portlandu.

Na Twitter stranici Trail Blazersa može se vidjeti poruka ispisana na bosanskom jeziku - "Najbolji svih vremena". Sve to je ukrašeno zastavama naše domovine, što ponovo potvrđuje da je Nurkić jedan od najvećih promotora Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi