Pablo Prigioni novi trener Baskonije

Ušao u trenerske vode

Pablo Prigioni novi trener Baskonije

E. Škorić

Pablo Prigioni (40) novi je trener španskog prvoligaša Baskonije, u kojoj je i završio igračku karijeru.

Nakon što je okončao igračku karijeru, Prigioni je odmah uplovio u trenerske vode, a prvi izazov mu je Baskonia, za koju je nekako i najviše vezan.

Četrdesetogodišnji Argentinac naslijedio je svog trenera Sita Alonsa, koji je prešao u Barcelonu. Prigioni je u tri navrata dolazio da igra u Baskoniju, a kao igrač je osvajao jednom prvenstvo Španije, tri puta Kup i četiri puta Superkup. 

U karijeri je igrao za mnoge klubove, između ostalih za Belgrano, Obras, Fuenlabradu, Alicante, New York Knickse, Houston Rocketse i Los Angeles Clipperse.

Kao igrač je bio jako zahvalan i istrajan, a vjerujemo da će i kao trener praviti dobre rezultate, ali vrijeme je pred njim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi