Pacersi bolji od Kingsa, Sunsi od Netsa

NBA liga

Pacersi bolji od Kingsa, Sunsi od Netsa

Košarkaši Indiana Pacersa i Phoenix Sunsa slavili su pobjede u večerašnjim susretima NBA lige. 

Pacersi su na domaćem parketu igrali protiv Sacramento Kingsa te su slavili pobjedu rezultatom 101:83, dok su Sunsi gostovali kod Brooklyn Netsa i pobijedili sa 122:114.

Indiana je protiv Sacramenta sav posao riješila u prvom dijelu jer je prvu dionicu dobila sa 24:13, a drugu sa 31:17. Drugo poluvrijeme bilo je samo rutinsko odrađivanje posla. 

S druge strane, Sunsi su također imali prednost nakon prvog poluvremena, ali su odigrali nešto lošiju treću četvrtinu i morali su se vaditi u posljednjoj dionici koja im je pripala rezultatom 35:26. 

U susretu između Indiane i Sacramenta kod domaćih je najefikasniji bio Bojan Bogdanović sa 17 poena, dok je Thaddeus Young dodao 15. Kod Sacramenta istakao se De'Aaron Fox sa 18 poena, a Zach Randolph je dodao 12. 

U susretu između Phoenixa i Brooklyna kod Phoenixa je najefikasniji bio Devin Booker sa 32 poena, dok je kod domaćih D'Angelo Russell imao poen više. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi