Pachulia predvodi Gruziju na Eurobasketu

Zouras saopštio konačni spisak

Pachulia predvodi Gruziju na Eurobasketu

D. Rakanović

Selektor reprezentacije Gruzije Ilias Zouras saopštio je konačni spisak igrača na koje računa na predstojećem Eurobasketu. 

Gruziju će predvoditi centar NBA šampiona Zaza Pachulia. Prva zvijezda nacionalne selekcije je zbog problema sa povredom propustio pripremni turnir Acropolis cup, ali se na vrijeme oporavio i nastupiće na Eurobasketu. 

Gruziju će na prvenstvu predstavljati: Michael Dixon, Giorgi Gamkrelidze, Anatoli Boisa, Zaza Pachulia, Giorgi Tsintsadze, Giorgi Shermadini, Duda Sanadze, Manuchar Markoishvili, Mikheil Berishvili, Tornike Shengelia, Goga Bitadze, Ilia Londaridze.

Za Gruziju će ovo biti četvrti uzastopni nastup na Evropskom prvenstvu. Oni će se takmičiti u grupi B sa Ukrajinom, Njemačkom, Italijom, Litvanijom i domaćinom Izraelom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi