Pachulija namjerno povrijedio Kawhija Leonarda?
Foto: EPA

U prvoj utakmici finala Zapada između Spursa i Warriorsa

Pachulija namjerno povrijedio Kawhija Leonarda?

Golden State Warriorsi su nakon velikog preokreta stigli do pobjede nad San Antonio Sprusima rezultatom 113:111 u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Ipak, krajem prvog poluvremena se nije činilo da će Warriorsi doći do pobjede. San Antonio je na poluvrijeme otišao sa 20 poena prednosti, ali početkom treće dionice najbolji igrač San Antonija Kawhi Leonard obnavalja povredu skočnog zgloba i napušta igru.

Od tog momenta sve kreće nizbrdo za Spurse, koji nakon velike serije Warriorsa ispuštaju prednost, a potom u neizvjesnoj završnici i gube utakmicu.

Leonard je skočni zglob povrijedio prilikom doskoka nakon šuta iz ugla. 

Naime, Zaza Pachulija je postavio svoju nogu ispod njega, tako da je Leonard doskočio na njegovu nogu iskrenuvši zglob.

Mnogi smatraju da je ovaj potez centra Warriorsa bio namjeran, te da je on ciljano postavio nogu kako bi Leonard iskrenuo, već ozlijeđeni, zglob.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi