Panata razmontirala Laboral Kutxau, goropadna Unicaja

Euroliga, 2. kolo

Panata razmontirala Laboral Kutxau, goropadna Unicaja

Nakon što su u prvom kolu doživjeli poraz na gostovanju u Litvaniji kod Lietuvos Rythasa, košarkaši Panathinaikosa su u drugom kolu sa visokih 95:74 savladali špansku Laboral Kutxau.

Zelene iz Atine do pobjede je predvodio sjajni Michael Bramos koji je sa 21 poenom bio najučinkoviti košarkaš na utakmici, dok je dobru pomoć imao u Ramelu Curryju koji je postigao 15 poena.

U dva susreta koja su počela nešto kasnije u odnosu na utakmicu koja se igrala u Atini, Unicaja je demonstrirala svu svoju moć te je sa 101:68 na svom parketu savladala poljski Stelmet Zielona Gora u okviru grupe, dok je u Efes sa 76:66 trijumfovao na gostovanju kod Strasbourga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.