Panathinaikos porazom zakomplikovao situaciju u grupi E

Ivanovićevi momci zakazali

Panathinaikos porazom zakomplikovao situaciju u grupi E

Košarkaši Panathinaikosa, kojeg sa klupe predvodi bh. selektor Duško Ivanović, porazom na svom terenu zakomplikovali su svoju situaciju u grupi E.

U direktnom obračunu dva glavna kandidata za poziciju broj 4, grčki tim je na svom terenu poražen od Albe sa 68:66.

Iako su domaći većim dijelom susreta imali prednost, na kraju se radovao klub iz njemačke prijestolnice, koji se sa četiri uzastopne pobjede izjednačio sa Panathinaikosom na tabeli.

Gosti su do pobjede došli dvije minute prije kraja kada je Renfroe pogodio polaganje za vodstvo od 68:66. Interesantno, do kraja se rezultat nije mijenjao pa je Alba upisala zlata vrijednu pobjedu.

Domaćim nije mnogo pomogla ni sjajna partija Diamantidisa koji je ubacio 17 poena. Goste je sa 16 poena predvodio već pomenuti Renfroe, dok je dva manje ubacio Redding.

U posljednjoj utakmici večeri, Laboral Kutxa je neočekivano ubjedljivo savladala Fenerbahce sa 93:76. Španski tim se ovom pobjedom probio na četvrtu poziciju ispred Efesa, koji ima utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, TOP 16:

Panathinaikos - Alba 66:68
Laboral Kutxa - Fenerbahce 93:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.