Panathinaikos prvak
Nova trostruka kruna za Obradovića

Ekipa iz Atine po sedmi put zaredom prvak

Panathinaikos prvak

M. Maksimović

Košarkaši Panathinaikos su osvojili naslov prvaka Grčke nakon što su u četvrtoj utakmici finalne serije savladali u svojoj dvorani Olympiakos 94:81. Ovo je sedmi uzastopni naslov ekipe trenera Željka Obradovića, ukupno 29 naslov prvaka Grčke u istoriji, a još jednom su uspjeli sezonu zaključiti trostrukim naslovom, jer je Panathinaikos osvojio prvenstvo, Kup i Euroligu.

Pitanje pobjednika u paklenoj atmosferi je riješeno u završnici treće odnosno početkon četvrte četvrtine kada domaćini prave seriju od 11:0. Na samom isteku treće dionice Panathinaikos je imao +8, ali se Olympiakos vratio tricom sa pola terena Lynna Greera. Sudije su priznale tricu iako je izgledalo da je Greer pogodio nakon isteka vremena.

U ranoj fazi posljednje dionice Chatzivrettas pogađa tricu uz dodatno pa Panathinaikos odlazi na 12 razlike, prednost  koju gosti iz Pireja neće moći stići do kraja. Na kraju utakmice je uslijedio veliko slavlje u OAKA Areni koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta (21.000), a ljudi koji su radili na obezbjeđenju su imali dosta posla kako bi zaustavili domaće navijače po ulasku na teren, jer je
postojala opasnost da košarkaši Olympiakosa budu napadnuti.

U ekipi Panathinaikosa, Andrew Nicholas i  Vassilis Spanoulis su postigli po 17 poena, 11 je dodao Batiste. U poraženoj  ekipi je Lynn Greer ubacio najviše, 21 poen, Zoran Erceg je postigao šest manje.

Rezultat finala:
Panathinaikos - Olympiakos 94:81 (3:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.