Panathinaikos razbijen u Moskvi, CSKA na Final Fouru
Foto: EPA

Armejci razbili Pao

Panathinaikos razbijen u Moskvi, CSKA na Final Fouru

M. Šljivak

Košarkaši moskovskog CSKA plasirali su se na završni turnir Eurolige nakon što su večeras na svom parketu savladali Panathinaikos 74:44, te su s ukupnih 3:2 slavili u seriji.

Već od samog početka CSKA je dominirao utakmicom. Prednost se povećavala iz minute u minutu, odbrana je funkcionisala jako dobro, a nakon 10 minuta igre je bilo plus osam za Armejce, 18:10.

Ubrzo su domaći košarkaši otišli na dvocifrenu razliku. Ponovo je Pao imao jako loš napadački učinak, da bi nakon prvog poluvremena CSKA imala 14 poena prednosti, 35:21.

Nastavak je ponovo donio pravu dominaciju Armejaca. Panathinaikos jednostavno nije mogao da dođe do daha i da se vrati u utakmicu, pa se prednost iz napada u napad povećavala. Nakon 30 minuta igre već je bilo 19 razlike u korist CSKA, 54:33.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nije domaći tim stao ni u završnoj četvrtini. Laganom igrom su povećavali prednost, a Pao na drugoj strani nije imao odgovor na fantastičnu igru domaćeg tima. Na kraju je susret okončan uvjerljivom pobjedom Armejaca od 30 poena prednosti, te se CSKA ponovo plasirao na završni turnir Eurolige.

Saša Kaun je dominirao u pobjedničkom timu. Sa samo dva promašaja iz igre ubacio je 18 poena, dok je na drugoj strani James Gist ubacio 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.