Panathinaikos se kockao sa pobjedom

Triler završnica

Panathinaikos se kockao sa pobjedom

Uz dosta muke Panathinikos je došao do pobjede nad Maccabijem u šestom kolu Eurolige.

'Zeleni' su u Atini trijumfovali nakon velike drame i dodatnih pet minuta rezultatom 83:75 (18:12, 17:16, 17:15, 15:24, 16:8).

Tokom većeg dijela meča Panathinaikos je imao i više od igre, da bi u finišu susreta domaći košarkaši spašavali se iz gotovo bezizlazne situacije.

U jednom trenutku Atinjani su imali višak od 12 poena (64:52), nakon čega je uslijedila serija gostiju od 15:0! 

Singleton je potom iskoristio jedno slobodno bacanje, Goudelock je na drugoj strani promašio, a produžetak 'Zelenima' donio je Gist.

U dodatnih pet minuta domaća ekipa je podigla nivo igre, dok su gostujući košarkaši bili potpuni istrošeni i nisu mogli da odgovore na pravi način.

Chris Singleton je bio nerješiva engima za ekipu Maccabija. Meč je okončao sa 26 koševa i šest uhvaćenih lopti. Dvocifreni kod domaćina bili su još Nick Calathes i James Gist koji su postigli 13, odnosno 12 poena. Gist je upisao i osam skokova, dok je Calathes dodao šest uhvaćenih lopti i šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod gostiju solidno izdanje imao je Sonny Weems sa 15 pogodaka te Andrew Goudelock koji je upisao poen manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi