Panathinaikos se prošetao Zagrebom
Foto: EPA

Poraz Cedevite, nule Muse i Gordića

Panathinaikos se prošetao Zagrebom

M. Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa pobijedili su večeras u Zagrebu ekipu Cedevite rezultatom 78:60 u susretu 6. kola grupe E Eurolige.

Grčki velikan je dominirao tijekom kompletnog meča i na kraju je sasvim zasluženo stigao do pobjede.

Od prve do posljednje minute tim Saše Đorđevića je vodio. Nakon prve dionice je bilo plus pet (18:13), da bi pobjednik bio poznat već nakon 20 minuta igre. Pao je na odmor otišao sa 17 poena prednosti, 39:22.

Nastavak također donosi dominaciju tima iz Atine. U jednom trenutku je bilo i plus 30, da bi Cedevita ipak uspjela spustiti prednost do kraja, jer su gosti malo popustili gas u samom finišu.

Bh. reprezentativci su ovom meču ostali bez učinka. Džanan Musa je promašio pet šuteva za nešto više od pet minuta na parketu, dok je i Nemanja Gordić također ostao bez poena za 15 minuta na parketu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u domaćem timu bio je Fran Pilepić sa 16 poena, dok je goste do pobjede vodio Miroslav Raduljica sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi