Panathinaikos slavio na domaćem parketu protiv Žalgirisa

Euroliga, prvo kolo

Panathinaikos slavio na domaćem parketu protiv Žalgirisa

Košarkaši Panathinaikosa slavili su večeras na domaćem parketu protiv Žalgirisa sa 84:76 u okviru prvog kola Eurolige.

Domaća ekipa bolje je otvorila meč te su poveli nakon prve dionice sa 20:15. Druga četvrtina donijela je također nešto bolju igru Panathinaikosa koji je slavio sa dva razlike te na odmor otišao sa plus sedam (37:30).

Gosti u nastavku meča nisu dozvoljavali favorizovanom protivniku da se odlijepi na ozbiljniju prednost pa su držali egal sve do sredine posljednje četvrtine kada su ipak popustili te su se morali pomiriti sa porazom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaće je do pobjede vodio Nikos Pappas koji je ubacio 19 poena, dok su Singleton i Calathes dodali po 13. S druge strane, Brock Motum je imao 19 koševa, a Lukas Lekavicius 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi