Panathinaikos umalo prokockao pobjedu
Foto: EPA

Pobjeda Panathinaikosa

Panathinaikos umalo prokockao pobjedu

M. Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa savladali su večeras na svom parketu CSKA iz Moskve  86:85, te su smanjili zaostatak u seriji na 2:1.

Nakon početnog vodstva Panathinaikosa (5:1), CSKA dominira u prvoj dionici. Uspjeli su otići na devet razlike, a nakon prve dionice bilo je plus šest (20:14).

Održavali su gosti prednost tijekom kompletne druge četvrtine. Međutim, tim Duška Ivanovića odigrava dobru završnicu prvog dijela, te se na poluvrijeme otišlo neriješenim rezultatom (34:34).

Panathinaikos odlično igra u trećoj dionici. Imali su i osam poena prednosti, a nakon 30 minuta igre domaći su imali tri poena prednosti (56:53).

Iako su Zeleni imali i 10 poena prednosti (71:61), CSKA uspijeva da se vrati. Weems trojkama drži tim iz Moskve u igri, a u posljednji minut se ulazi sa samo dva razlike (77:75).

Ipak, Pappas trojkom podiže na plus pet, ali Weems i Teodosić  12 sekundi prije kraja smanjuju na samo poen razlike (84:83). Diamantidis s linije bacanja pogađa jedan šut, da bi Hines izjednačio na 85:85.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Weems zatim pravi glupost. Faulira bez ikakve potrebe Pappasa, koji pogađa jedno bacanje za pobjedu Panathinaikosa.

Pappas je predvodio Pao sa 25 poena, dok je na drugoj strani Weems ubacio 24, od čega 20 u posljednjoj dionici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.