Pao Gasol za istoriju

Pao Gasol za istoriju

Pau Gasol je treći košarkaš u historiji NBA lige koji je uspio zabiti više od 20 poena na jednoj utakmici uz 100 postotni šut iz igre.

Španac je protiv Golden State Warriorsa šutirao 10:10 za dva poena i 8:8 sa linije slobodnih bacanja, te bio najzaslužniji za uvjerljivu pobjedu svoje ekipe 117:89.

To je bila četvrta uzastopna pobjeda Lakersa, kojoj su doprinijeli Kobe Bryant s 20 poena i Lamar Odom s 15 poena i deset skokova, a Lakersi su Warriorse savladali jedanaesti put zaredom.

Lakersi imaju učinak 12-2, ali nisu najuspješnija ekipa lige. Bolji učinak imaju New Orleans i San Antonio (11-1), prenose agencije.

Raptorsi su pobjedom od 102-101 prekinuli niz od osam uzastopnih poraza protiv Bostona zahvaljujući dva uspješna slobodna bacanja Amira Johnsona dvije sekunde prije kraja utakmice i 29 poena Andree Bargnanija. Paul Pierce je  imao šansu da donese pobjedu Bostonu, ali je njegov šut u posljednjoj sekundi utakmice bio neprecizan. Najučinkovitiji  Bostonov igrač je bio Nate Robinson s 22 poena, dok su po 19 postigli Pierce i Ray Allen.

Junak pobjede u Detroitu (115-110) je bio Richard Hamilton, koji je dvanaest od svojih 27 poena protiv Washington Wizardsa postigao u produžetku. Wizardsi su četvrtu utakmicu zaredom igrali bez novajlije Johna Walla (povreda gležnja), tako da je ekipu predvodio JaVale McGee s 20 poena i 16 skokova. Gilbert Arenas je za Washington postigao19 poena i 16 asistencija, dok se u pobjedničkoj ekipi istaknuo Charlie Villanueva s 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.