Pao i Olympiacos bez problema

Grčko košarkaško prvestvo

Pao i Olympiacos bez problema

U prve dvije utakmice polufinala grčkog košarkaškog prvenstva nije bilo iznenađenja. Panathinaikos i Olympiacos su upisali sigurne pobjede protiv Panelliniosa i Maroussija i poveli sa 1-0 u seriji.

Panathinaikos je protiv Panelliniosa pobjedu izborio za samo deset minuta utakmice. Već nakon prve četvrtine izabranici Željka Obradovića su vodili sa 23:5, a na poluvremenu je bilo 45:21. Aktuelni prvaci su do kraja utakmice bez problema odradili posao i mirno priveli utakmicu kraju. Dimitris Diamantidis je sa 17 poena predvodio Pao do pobjede, a Devin Smith je kod Panelliniosa upisao 15 poena i 6 skokova.

Olympiacos je brzo prebolio poraz u finalu Eurolige i sa ubjedljivih 69:53 upisao pobjedu protiv Maroussija. U posljednjih deset minuta Olympiacos je ušao sa osam poena prednosti (52:44), a iskustvo i kvalitet u posljednjih deset minuta prevagnuli su na stranu Pirejaca. Linas Kleiza je sa 14 poena bio najefikasniji kod Olympiacosa, a Ioannis Bourousis je dodao 12 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.