PAO iskoristio prednost domaćeg parketa
Nikola Peković, nezaustavljiv

Euroliga, četvrtfinale

PAO iskoristio prednost domaćeg parketa

Košarakaši Panathinaikosa iskoristili su prednost domaćeg parketa u prvom meču četvrtfinala Eurolige protiv Siene Montepaschi. Popularni «zeleni» slavili su sa 90:85 čime su poveli u seriji sa 1:0.

 Domaći su lošije počeli meč, ali su od kraja prvog perioda uzeli stvar u svoje ruke i do kraja rutinski sačuvali prednost od 6-10 poena koliko su imali u većem dijelu.

Najveća razlika bila je u posljednjem periodu kada su izabranici trenera Željka Obradovića stigli do +11. (88:77).
Prvo ime u pobjedničmkom timu bio je Nikola Peković koji je uz 21 poen, imao i 4 skoka. Još četvorica domaćih košarkaša imala je dvocifren broj poena (Spanoulis 14, Batiste 14, Nicholas 13, Fotsis 11).
U timu Siene odličnu partiju pružili su Sato (29) i Mcintyre (27), ali je ostatak tima podbacio, među njima i bh. reprezentativac Henry Domercant (5 p, 2 sk.).
Druga utakmica igraće se u četvrtak, 26. marta takođe u Atini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.