Pao na pogon Nicka Calathesa
Foto: EPA

Prva pobjeda Zelenih iz Atine

Pao na pogon Nicka Calathesa

M. Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa pobijedili su Bamberg 93:83 u 2. kolu Eurolige.

Bez većih problema je grčki velikan stigao do prve pobjede u sezoni, a sjajnu utakmicu je odigrao Nick Calathes.

Od samog početka domaći su išli na pogon ovog košarkaša. Od 22 poena u prvoj dionici on je ubacio 14 i Pao je nakon prve četvrtine imao sedam poena prednosti, 22:15.

Uspio je početkom druge četvrtine njemački šampion da zaprijeti. Bili su konstantno na napad od domaćeg tima, ali su Zeleni odigrali jako dobru završnicu prvog poluvremena i na odmor su otišli sa plus osam, 43:35.

Nastavak nije ponudio previše uzbuđenja. Panathinaikos je brzo otišao na dvocifrenu razliku, bilo je i plus 18, a u posljednju četvrtinu su ušli sa 13 poena prednosti, 69:56.

Do kraja je domaći tim lagano završio posao. Nisu protivničkom timu dozvolili nikakvu nadu u povratak i na kraju su upisali prvu pobjedu sezone.

Nick Calathes je predvodio Panatu sa 23 poena, Chris Singleton je dodao 15 uz 10 skokova, dok je kod Bamberga Ricky Hickman ubacio 19 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi