Pao tone sve dublje
Teodosić je s 20 poena predvodio Olympiakos do pobjede

Hellenic kup

Pao tone sve dublje

Pobjednik košarkaškog kupa Grčke je Olympiakos koji j eu finalu bio bolji od najvećeg rivala Panathinaikosa sa 68:64.

Panathinaikos je tako nakon tri poraza u Euroligi ostao i bez domaćeg kupa. Za spas sezone izabranicima Željka Obradovića ostaje još samo domaće prvenstvo, a u slučaju neuspjeha treba očekivati teške reakcije navijača Panathinaikosa.

Olympiakos je igrao bolje tokom cijelog meča, ali su igrači Panathinaikosa u posljednjoj četvrtini uspjeli smanjiti zaostatak i utakmicu odvesti u neizvjesnu završnicu, ali više od toga nisu mogli.

Do pobjede je Olympiakos predvodio sjajni reprezentativac Srbije Miloš Teodosić koji je ubacio 20 poena, a Nikola Peković je kod Panathinaikosa sa 12 poena bio najbolji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.