Pargo i Smith vodili Maccabi do pobjede nad Limogesom

Euroliga

Pargo i Smith vodili Maccabi do pobjede nad Limogesom

E. Škorić

Maccabi Tel Aviv je u sklopu prvog kola grupe B Eurolige ugostio Limoges, te je na kraju uvjerljivo slavio sa 92:76.

Iako je bilo perioda kada su uspijevali da pruže otpor, ipak činjenica da je Maccabi bez većih poteškoća upisao prvu pobjedu u novoj sezoni Eurolige.

Najbolje su se gosti s domaćinom nosili prvih 10 minuta, u kojim je Maccabi slavio sa 21:19. Sredinom druge četvrtine domaćin je imao i plus 12 (40:28), a na poluvremenu je vodio 44:37.

Uspijevaju u jednom trenutku, u trećoj dionici, Francuzi izjednačiti na 48:48, ali je Maccabi sjajnom igrom do kraja treće dionice otišao na plus 14 (69:55). Prednost Maccabija nad Limogesom u zadnjoj četvrtini uglavnom je bila dvocifrena, da bi konačan rezultat glasio 92:76.

Jeremy Pargo je ubacio 20 poena uz devet asistencija, Marquez Haynes je ubacio 15, Devin Smith 13 uz 12 skokova. Adrien Moerman je na drugoj strani ubacio 17, Batista 15, a Jamar Smith 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti